Het ziet er naar uit dat Rob Cross en Dimitri van den Bergh hun debuut gaan maken op de World Cup of Darts. De PDC selecteert normaliter de twee hoogstgeplaatste spelers per land voor het WK-landenteams.

Cross is momenteel de nummer drie van de wereld, met ruime voorsprong op landgenoten Dave Chisnall, Michael Smith en James Wade. Het verschil met ‘Chizzy’ en Michael Smith is 25,000 pond op de geschoonde ranking. Wade zit ruim 28,000 pond achter op ‘Bullyboy’.

Het Nederlandse team bestaat zo goed als zeker uit Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Team Nederland is de titelverdediger op dit toernooi. Peter Wright en Gary Anderson verdedigen Schotland op de World Cup of Darts.

Verder lonkt er een debuut voor Zoran Lerchbacher, Jonny Clayton en Dimitri van den Bergh. De afgelopen jaren werd Oostenrijk vertegenwoordigd door Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez. De kans is groot dat de tweede positie ditmaal wordt ingenomen door Lerchbacher, die ‘Little John’ voorbij is op de wereldranglijst.

De Belgische kleuren werden in de recente edities verdedigd door de gebroeders Kim en Ronny Huybrechts. Eerstgenoemde is zeker van zijn plek, maar ‘The Hurricane’ krijgt vermoedelijk Van den Bergh aan zijn zijde dit jaar.

Jamie Lewis en Clayton strijden om de tweede plek in Team Wales. Gerwyn Price is uiteraard de kopman van deze ploeg. Clayton is momenteel de tweede Welshman op de PDC Order of Merit, maar het verschil met Lewis is minder dan tweeduizend pond.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek