Tijdens de Premier League Darts 2018 nemen acht prominenten uit de dartswereld het tegen elkaar op in de Premier League Darts VIP-voorspelcompetitie.

De spelregels zijn heel simpel. Elke week voorspellen zij de uitslagen van de daaropvolgende speelronde. Het kiezen van de goede winnaar levert één punt op, een correcte uitslag drie punten.

De deelnemers hoeven niet te vrezen voor een ‘Judgement Night’. Iedereen speelt mee tot aan de Play-Offs, die worden op donderdag 17 mei in Londen gespeeld. Diegene die na deze avond de meeste punten heeft verzameld, wint de VIP-voorspelcompetitie.

Gedurende de dag maakt Dartsnieuws.com de acht deelnemers bekend. Het panel bestaat dit jaar uit spelers, analytici en een presentatrice.

Deelnemer 1: Chris Mason

Lawrence Lustig/PDC

(v.l.n.r. Chris Mason, Jacqui Oatley en Alan Warriner-Little) Foto: Lawrence Lustig/PDC

Chris Mason is een voormalig professioneel darter. ‘Mace the Ace’ stond tweemaal in de halve finale op Lakeside, daarnaast haalde Mason in 2003 de laatste acht op het PDC WK. Tegenwoordig is hij werkzaam als darts-analist en darts-commentator voor ITV. Tevens is Mason analist namens BT Sport op Lakeside.

Deelnemer 2: Jerry Hendriks

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Jerry Hendriks zette het WK 2017 in vuur en vlam met zijn fantastische opkomst. Nu is hij aangetrokken om voor wat opschudding te zorgen in deze voorspelcompetitie.

‘Electric’ kwam in het verleden tweemaal uit op het PDC WK. In 2013 haalde Hendriks de laatste 32, waarin hij verloor van Phil Taylor. In 2003 werd de darter uit Venlo jeugdwereldkampioen bij de WDF. In het dagelijkse leven is Hendriks ook werkzaam in de dartswereld. Hij is namelijk accountmanager voor Embassy Sports Germany in de Benelux.

Deelnemer 3: Keith Deller

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Keith Deller is voornamelijk bekend van de wijze waarop hij in 1983 zijn wereldtitel won. Zijn tegenstander Eric Bristow had vijftig over, maar besloot deze met zijn laatste pijl weg te zetten op een dubbel. Dat bleek een enorme vergissing te zijn, want een beurt later gooide Deller 138 uit voor de wereldtitel. Dit is uiteraard ook de reden dat Mr. 138 één van zijn bijnamen is.

Ook bij de PDC behaalde Deller mooie resultaten. In 1998 stond hij in de halve finale van zowel het WK als de World Matchplay. Tegenwoordig is ‘The Fella’ manager van Adrian Lewis en is hij werkzaam als spotter bij dartstoernooien.

Deelnemer 4: Ron Meulenkamp

PDC Europe

Ron Meulenkamp in actie op het Euro Tour-circuit. Foto: PDC Europe

De vierde deelnemer is Ron Meulenkamp. ‘The Bomb’ het WK op het nippertje, maar mocht tijdens het wereldkampioenschap wel aanschuiven bij RTL 7 als analist.

De 29-jarige Nederlander deed viermaal eerder wel mee aan een WK. In 2012 en 2014 stond Meulenkamp op Lakeside. In 2015 en 2017 speelde hij zijn WK-wedstrijden in het Alexandra Palace.

Deelnemer 5: Kim Huybrechts

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Kim Huybrechts gaat ook zijn voorspelkennis testen. ‘The Hurricane’ is de Belgische vertegenwoordiger in deze competitie. Dit jaar zal Huybrechts de Premier League vanaf de zijlijn moeten volgen.

Na invitaties in 2015 en 2017, bleef een derde deelname uit. De Antwerpenaar heeft in ieder geval wel wat ervaring met het analyseren van wedstrijden. Huybrechts schoof in het verleden al een aantal keer aan in de studio van RTL 7.

Deelnemer 6: Mark Webster

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Mark Webster kreeg in 2008 een uitnodiging voor de Premier League Darts. Tien jaar later mag hij zijn talenten als voorspeller laten zien.

‘Webby’ kreeg destijds een wildcard voor het rondreizende dartscircus na het winnen van Lakeside in 2008. De Welshman heeft inmiddels ook al ervaring als darts-expert opgedaan. Webster werkte voor de BBC als analist tijdens de Champions League of Darts in Cardiff.

Deelnemer 7: Vincent van der Voort

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vincent van der Voort is al jaren één van de vertrouwde gezichten achter de desk in de studio van RTL 7. Het analyseren van wedstrijden is voor hem dus geen probleem. Hij is de zevende deelnemer die het aandurft om zijn voorspelkunsten te vertonen.

Zelf kwam Van der Voort nog niet in actie in de Premier League Darts. In 2015 was hij dichtbij een uitnodiging na het bereiken van de halve finale op de Players Championship Finals eind 2014 en vervolgens de kwartfinale op het PDC WK. ‘Fast Vinnie’ verloor bij de laatste acht echter met 5-3 van Taylor en zag daardoor zijn Premier League-debuut uit het zicht verdwijnen.

Deelnemer 8: Laure James

Sky Sports

Foto: Sky Sports

Laure James maakt het deelnemersveld compleet. De Noord-Ierse is werkzaam als presentatrice en reporter voor uitzender Sky Sports. Laure interviewt de spelers nadat zij hun wedstrijden hebben gespeeld. Inmiddels heeft zij op talloze toernooien gewerkt, waaronder het WK in Londen.

Doe mee aan het Premier League Darts Spel 2018.  Maak voor maar 5 euro kans op een 1e prijs van 88 euro en een minimale prijzenpot van 500 euro!

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek