Het deelnemersveld voor de Grand Slam of Darts 2019 is bekend. Op dinsdag 5 november rond 13:45 uur Nederlandse tijd wordt de loting verricht.

Drie Nederlanders gaan de ballenbak in voor de loting voor de Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen is als nummer één van de wereld al verzekerd van een plek in Groep A. De Vlijmenaar zou in theorie met twee landgenoten in een poule terecht kunnen komen. Danny Noppert zit in de eerste pot, terwijl BDO-darters Wesley Harms en Richard Veenstra in de derde pot zitten.

Naast Van Gerwen behoren ook Rob Cross, Michael Smith, Gary Anderson, Gerwyn Price, Daryl Gurney, Peter Wright en James Wade tot de spelers met een beschermende status. Price is de titelverdediger op dit toernooi. De Welshman was vorig jaar na een verhitte finale te sterk voor Gary Anderson.

Noppert ontloopt in ieder geval UK Open-kampioen Nathan Aspinall, World Grand Prix-finalist Dave Chisnall en tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Ook Ian White, Brendan Dolan, Dimitri van den Bergh en Darren Webster zitten in de tweede groep.

De overige PDC-spelers zitten in de tweede pot. Dat zijn Jamie Hughes, Ross Smith, Gabriel Clemens, William O’Connor, Martin Schindler, Robert Thornton, Steve Lennon en Ryan Harrington. Laatstgenoemde is de zoon van PDC-directeur en voormalig World Matchplay-kampioen Rod Harrington.

In de resterende groep zitten de BDO-darters, waaronder dus Veenstra en Harms. Glen Durrant, tegenwoordig actief bij de PDC, komt tijdens de Grand Slam namens de BDO in actie. Dit jaar doen er met Lisa Ashon en Mikuru Suzuki ook twee vrouwen mee in Wolverhampton. Jim Williams, Dave Parletti en Wayne Warren zijn de drie resterende BDO-deelnemers.

Potindeling voor Grand Slam of Darts 2019

Seeds

1. Michael van Gerwen
2. Rob Cross
3. Michael Smith
4. Gary Anderson
5. Gerwyn Price
6. Daryl Gurney
7. Peter Wright
8. James Wade

Pot 1

Ian White
Dave Chisnall
Nathan Aspinall
Danny Noppert
Brendan Dolan
Dimitri van den Bergh
Adrian Lewis
Darren Webster

Pot 2

Jamie Hughes
Ross Smith
Gabriel Clemens
William O’Connor
Martin Schindler
Robert Thornton
Steve Lennon
Ryan Harrington

Pot 3 (BDO)

Glen Durrant
Mikuru Suzuki
Wesley Harms
Jim Williams
Richard Veenstra
Dave Parletti
Wayne Warren
Lisa Ashton

Author: Pieter Verbeek