De Grand Slam of Darts gaat aankomend weekend van start met drie Nederlandse deelnemers. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld (PDC) en Wesley Harms (BDO) wisten kwalificatie voor het toernooi in Wolverhampton af te dwingen.

De loting voor de Grand Slam of Darts wordt op dinsdag 6 november verricht. Bij de indeling van de poules wordt gebruik gemaakt van de onderstaande potindelingen. Van elke pot komt er één speler in één van de acht poules.

In theorie kunnen de drie Nederlanders dus in één groep terecht komen. Een ‘poule des doods’ is ook mogelijk, met daarin Van Gerwen, Van Barneveld, Krzysztof Ratajski en Glen Durrant.

Durrant is naast Harms één van de acht BDO-qualifiers. Mark McGeeney, Jim Williams, Michael Unterbuchner, Scott Mitchell, Gary Robson en Adam Smith-Neale zijn de andere darters die de British Darts Organisation vertegenwoordigen.

Van Gerwen is net als Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, James Wade, Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Michael Smith in de eerste pot geplaatst. De tweede pot bestaat uit Gerwyn Price, Ian White, Van Barneveld, Jonny Clayton, Stephen Bunting, Max Hopp, Dimitri van den Bergh en Keegan Brown. Mark Webster, Martin Schindler, Josh Payne, Ratajski, Andrew Gilding, Ryan Searle, Joe Murnan en Steve Hine zijn de andere acht deelnemers.

Pot 1

Michael van Gerwen (1)
Peter Wright (2)
Rob Cross (3)
Gary Anderson (4)
James Wade (5)
Mensur Suljović (6)
Simon Whitlock (7)
Michael Smith (8)

Pot 2

Gerwyn Price
Ian White
Raymond van Barneveld
Jonny Clayton
Stephen Bunting
Max Hopp
Dimitri Van den Bergh
Keegan Brown

Pot 3

Mark Webster
Martin Schindler
Josh Payne
Krzysztof Ratajski
Andrew Gilding
Ryan Searle
Joe Murnan
Steve Hine

Pot 4

Glen Durrant
Mark McGeeney
Jim Williams
Wesley Harms
Michael Unterbuchner
Scott Mitchell
Gary Robson
Adam Smith-Neale

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek