De PDC European Tour 2018 wordt van 12 tot en met 14 oktober afgesloten met de European Darts Trophy in Göttingen. Dit toernooi is de laatste kans om kwalificatie af te dwingen voor de European Championship, dat eind oktober wordt gespeeld.

Het deelnemersveld op de European Darts Trophy kent zeven Nederlanders. Michael van Gerwen is de nummer één van de plaatsingslijst en komt pas op zaterdag in de tweede ronde in actie.

Zes Nederlandse deelnemers starten in de eerste ronde. Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort, Jeffrey de Graaf, Danny Noppert en Jermaine Wattimena wisten zich via het Europese kwalificatietoernooi te plaatsen voor het Euro Tour-toernooi in Göttingen. Toni Alcinas en Kim Huybrechts pakten de twee overige startplekken.

Via andere qualifiers kwalificeerden Krzysztof Ratajski en Marko Kantele zich voor de European Darts Trophy. De Home Nation Qualifier moeten nog gespeeld worden.

Deelnemersveld European Darts Trophy 2018
Top-16 geplaatste spelers

1. Michael van Gerwen
2. Peter Wright
3. Rob Cross
4. Ian White
5. Michael Smith
6. Mensur Suljović
7. Adrian Lewis
8. James Wade
9. Jonny Clayton
10. Joe Cullen
11. Daryl Gurney
12. Simon Whitlock
13. Darren Webster
14. Gerwyn Price
15. Dave Chisnall
16. Max Hopp

UK Qualifier: Mark Wilson, Mervyn King, Stephen Bunting, Steve West, John Henderson, Ricky Evans, Luke Humphries, Matthew Edgar, Steve Beaton, Keegan Brown, Luke Woodhouse, Mickey Mansell, Andrew Gilding, George Killington, Richard North, Ryan Joyce, Brendan Dolan, Simon Stevenson

West/South European Qualifier
Jeffrey de Zwaan
Jelle Klaasen
Toni Alcinas
Vincent van der Voort
Jeffrey de Graaf
Danny Noppert
Jermaine Wattimena
Kim Huybrechts

Host Nation Qualifier 4x (11 oktober)

Nordic & Baltic Qualifier – Marko Kantele

East European Qualifier – Krzysztof Ratajski

Michael Braunschädel/PDC Europe

Foto: Michael Braunschädel/ PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek