Het deelnemersveld voor de Gibraltar Darts Trophy is nagenoeg bekend, enkel de vier thuisspelers zijn nog onbekend. Via het Europese kwalificatietoernooi wisten drie Nederlanders, drie Belgen en twee Duitsers een plek in het hoofdtoernooi te bemachtigen.

Mario Robbe maakt aankomend weekend zijn debuut op de Euro Tour. Na een overwinning op onder meer Vincent van der Voort wist de Brabander voor het eerst de qualifier door te komen. Christian Kist en Jeffrey de Zwaan stromen eveneens in de eerste ronde van de Gibraltar Darts Trophy in.

Michael van Gerwen is afwezig op het Iberische schiereiland, daardoor is Peter Wright het eerste reekshoofd. Benito van de Pas en Jelle Klaasen hebben een bye in de openingsronde.

Top-16 geplaatste spelers
1 Peter Wright
2 Mensur Suljovic
3 Simon Whitlock
4 Dave Chisnall
5 James Wade
6 Kim Huybrechts
7 Benito van de Pas
8 Gerwyn Price
9 Alan Norris
10 Jelle Klaasen
11 Ian White
12 Michael Smith
13 Joe Cullen
14 Daryl Gurney
15 Cristo Reyes
16 Stephen Bunting

Qualifiers 
UK Qualifiers: Paul Nicholson, Darren Johnson, Alan Tabern, Steve Beaton, James Wilson, Adrian Lewis, Chris Quantock, James Richardson, Darren Webster, Justin Pipe, Richie Corner, Callan Rydz, John Henderson, Matt Clark, Matthew Dennant, Jonny Clayton, Ritchie Edhouse en Rob Cross.
European Qualifiers: Rene Eidams, Jeffrey de Zwaan, Christian Kist, Martin Schindler, Mike de Decker, Mario Robbe, Dimitri van den Bergh en Ronny Huybrechts.
Host Nation Qualifiers: (Nog niet bekend)
East Europe Qualifier: Krzysztof Ratajski
PDCNB Qualifier: Magnus Caris

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek