De World Grand Prix 2018 gaat van start met zes Nederlandse deelnemers, waaronder vier debutanten. Het deelnemersveld kent in totaal negen nieuwe namen.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld wisten zich via de wereldranglijst te plaatsen voor de World Grand Prix. De top-8 van deze ranking ontvangt een beschermde status en kan elkaar niet treffen tijdens de eerste twee rondes.

Via de Pro Tour-ranglijst zorgden Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Danny Noppert voor kwalificatie voor het dubbel-in dubbel-uit toernooi in de Ierse hoofdstad. Voor dit Nederlandse kwartet wordt het hun eerste opwachting op de World Grand Prix. Hetzelfde geldt voor Jonny Clayton, Max Hopp, Steve Lennon, Ricky Evans en Josh Payne.

De World Grand Prix wordt dit jaar van 30 september tot en met 6 oktober in Dublin gespeeld. Daryl Gurney is de titelverdediger, nadat hij vorig jaar in de finale te sterk was voor Simon Whitlock. John Henderson was de grootste verrassing van het toernooi. De Schot was verantwoordelijk voor de uitschakeling van onder meer Van Gerwen en Van Barneveld.

Deelnemersveld World Grand Prix 2018

Top-16 Order of Merit: Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Dave Chisnall, Michael Smith, James Wade, Ian White, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price, Darren Webster, Joe Cullen en Adrian Lewis

Top-16 Pro Tour Order of Merit: Jonny Clayton, James Wilson, Stephen Bunting, Max Hopp, Mervyn King, Steve West, Jermaine Wattimena, Kim Huybrechts, John Henderson, Steve Beaton, Steve Lennon, Ricky Evans, Josh Payne, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp en Danny Noppert

Kies 8 teams en speel mee in het Champions League voetbalspel 2018/2019. Maak kans op een 1e prijs van 350 euro!

Tags:

Author: Pieter Verbeek