Jan Dekker doet deze maand voor de vierde keer in zijn carrière mee aan het WK Darts bij de PDC. De geboren Emmenaar won in oktober het WK-kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux.

De tweevoudig Lakeside-halvefinalist kende een tegenvallend seizoen op de Pro Tour. Een trieste omstandigheid en een griepperiode lagen daaraan ten grondslag, zo vertelt Dekker in gesprek met RTV Drenthe.

“In maart is een goede vriend van mij overleden bij een bedrijfsongeluk. Vorig jaar is hij nog mee geweest naar het WK. Het is best lastig om dat een plekje te geven. Daarna liet mijn vorm mij in de steek. Ik ben toen drie weken achter elkaar ziek geweest. Ik heb in die tijd zes toernooien gespeeld en overal verloren. Dan kom je in een negatieve spiraal en daar moet je uit zien te komen”, legt Double Dekker uit.

De 29-jarige darter draagt zijn overleden vriend dicht met zich mee tijdens het WK Darts. “Om mijn maat te eren heb ik zijn initialen op de kraag van mijn shirt gezet. Dat vind ik een mooi gebaar, om hem tijdens het WK, nog een dienst te bewijzen.”

Doelstelling

Dekker speelt op donderdag 19 december in de eerste ronde van het WK Darts tegen Ryan Joyce. Een opvallende loting, aangezien uitgerekend deze spelers vorig jaar tegen een vrouw speelden op het wereldkampioenschap.

Joyce won toen van Anastasia Dobromyslova, terwijl de Nederlander afrekende met Lisa Ashton. Bij winst op Joyce wacht het zestiende reekshoofd Jonny Clayton in de tweede ronde.

“Ik hoop dat ik tot de laatste zestien kan doordringen”, zegt Dekker over zijn doelstelling voor het WK Darts. ”Ik weet als ik een goede week heb, dat ik in principe van iedereen moet kunnen winnen. Maar een reëel doel is dat ik de eerste twee of drie potjes win. Daar ga ik voor.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek