Jan Dekker en Ryan Joyce treffen elkaar in de eerste ronde van het WK Darts. Opvallend detail: zij begonnen het toernooi vorig jaar allebei tegen een vrouw.

Joyce won destijds van Anastasia Dobromyslova en haalde uiteindelijk zelfs de kwartfinales op het WK Darts. Dekker overleefde een storm van Lisa Ashton in de eerste set, alvorens hij met 3-1 in sets wist te winnen.

De oud-Emmenaar denkt dat hij dit jaar sterker voor de dag moet komen om de eerste ronde door te komen in Alexandra Palace. ”Vorig jaar heb ik minder goed hoeven te spelen om van haar (Ashton, red.) te winnen. Uiteindelijk denk ik dus dat ik dit jaar sterker moet gaan gooien. Die kans is voor mij ook aanwezig. De spanning die ik toen had vanwege het spelen tegen een vrouw is heel anders dan nu”, zo vertelt de tweevoudig Lakeside-halvefinalist in gesprek met RTL7darts.

Dekker acht zich ook zeker niet kansloos tegen zijn komende Engelse tegenstander. ”Ryan heeft een goed jaar gehad, maar ook weer niet fantastisch. Ik denk dat het een partij is waarbij de kansen fifty-fifty zijn.”

De 29-jarige Nederlander is in een gunstig gedeelte van de loting gekomen, met Jonny Clayton als mogelijke tegenstander in de tweede ronde. Stephen Bunting is zijn potentiële opponent bij de laatste 32. Dekker weigert echter zover vooruit te kijken.

”Ik denk dat het niet goed is als je zo gaat denken. Gewoon potje voor potje. Over het algemeen heb ik niet goed gespeeld op de WK’s, dus daar wil ik graag verandering in brengen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek