Michael van Gerwen is de laatste halve finalist op de Players Championship Finals 2017. ‘Mighty Mike’ was in een Nederlandse kwartfinale met 10-7 te sterk voor Jan Dekker.

De 28-jarige Brabander schoot uit als wervelwind uit te startblokken. Van Gerwen opende met een 10-darter en ging met een 4-1 voorsprong én een gemiddelde van 121 de onderbreking.

Na de pauze kwam Dekker goed terug. De geboren Drent benutte veel van zijn kansen op de dubbels en kwam met finishes vanaf 102 en 100 terug tot 4-4.

Van Gerwen pakte echter weer de voorsprong met een 11- en 14-darter, maar daarmee had hij Dekker nog niet van zich af geschud. ‘Double Dekker’ richtte zich nog eens op en maakte 6-6.

Op 7-7 gooide de regerend wereldkampioen een 128 finish voor 8-7, waarna Van Gerwen zijn landgenoot voor de derde keer wist te breken via dubbel 8. Ditmaal wist Dekker zich niet te herstellen, waardoor Van Gerwen via dubbel 14 de laatste vier wist te bereiken in Minehead.

In de halve finale staat Van Gerwen tegenover Justin Pipe, die zondagmiddag Daryl Gurney met 10-9 de baas was. De andere halve finale gaat tussen Rob Cross en Jonny Clayton.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek