Keith Deller blikt in gesprek met Live Darts terug op zijn rivaliteit met Rod Harrington. Een incident uit 2002 kwam ter sprake, waar laatstgenoemde de hielen van Deller zou hebben aangetikt terwijl hij aan het gooien was.

Deller, wereldkampioen in 1983, deed tussen 1994 en 2005 twaalf keer mee aan de World Matchplay. Twintig jaar geleden stond de Engelsman in de halve finale, waarin Harrington met 13-10 te sterk bleek. ‘The Prince Of Style’ won vervolgens het toernooi en zegevierde een jaar later opnieuw.

De rivaliteit nam een nieuwe wending aan na een incident op het WK Darts in 2002. Deller beschuldigde zijn landgenoot ervan dat hij diens hielen had aangetikt terwijl ‘The Delboy’ zijn pijlen aan het gooien was. Ongeveer twee jaar geleden zou Harrington eindelijk hebben toegegeven dat de beschuldiging klopte.

”We waren aan het golfen twee jaar geleden, en hij gaf toen eindelijk toe dat hij mijn aantikte. Hij had het twee keer gedaan en eerlijk gezegd had ik nog steeds de wedstrijd kunnen winnen.”

”We kunnen er nog steeds om lachen, we zijn goede vrienden. Hij was een groot kampioen, om twee keer op rij de World Matchplay te winnen was briljant.

Door het incident tussen Deller en Harrington werd de ‘exclusion zone’ ingevoerd op het podium. Spelers mogen niet in deze ruimte komen wanneer de tegenstander aan het gooien is.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek