Derk Telnekes is één van de zeven Nederlandse deelnemers op Lakeside 2018. Na een geslaagd debuutjaar op het BDO-circuit maakt de Deventenaar zijn eerste opwachting op het iconische podium in Frimley Green.

Voor Telnekes een droom die uitkomt, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.com. Telnekes deed in september mee aan het kwalificatietoernooi voor Lakeside en won vervolgens zeven partijen om zich te plaatsen voor het belangrijkste toernooi bij de BDO.

”Meedoen aan Lakeside is een droom die uitkomt. Toen ik in 2017 begon met het spelen van BDO-toernooien had ik niet verwacht dat ik Lakeside zou halen in mijn eerste jaar.”

”Ik heb de afgelopen weken veel getraind en wat toernooien gewonnen, zoals het NK Darts en Open Marienheem. Ik ga genieten en tegelijkertijd knallen.”

Jos Groen Fotografie

Derk Telnekes met de winnaarscheque bij het Open Marienheem. Foto: Jos Groen Fotografie

De 22-jarige darter uit Overijssel speelt zondagavond in de voorronde tegen Chris Landman. Wanneer Telnekes zijn eerste wedstrijd wint, dan treft hij Geert de Vos dinsdagavond 9 januari in de eerste ronde. Gevraagd naar zijn kansen op Lakeside, zegt Telnekes dat hij van iedereen kan winnen zolang hij maar zijn eigen spelletje speelt.

”Ik weet dat ik van iedereen kan winnen als ik mijn eigen spel speel. Ik ga niemand onderschatten en wil per ronde bekijken wat mogelijk is. Chris is een goede speler en ik weet zeker dat we er een mooie pot van gaan maken.”

Telnekes wist in 2017 één toernooi op het BDO-circuit te winnen. Op het Belgium Open was hij de sterkste na zeges op Darius Labanauskas, Ross Montgomery, Maik Kuivenhoven, Gary Robson en Kenny Neyens.

Tevens haalde de Lakeside-debutant de laatste vier op het German Open, England Open en Czech Open. Telnekes ziet mogelijkheden om nog door te groeien bij de BDO en heeft besloten om sowieso dit jaar bij de BDO te blijven. Een definitieve overstap naar de PDC is dus nog niet aan de orde, wel gaat hij proberen het jeugdcircuit van de PDC af te lopen.

”Ik wil sowieso nog een tijd bij de BDO blijven, zodat ik mezelf wat meer kan ontwikkelen. Wel wil ik proberen dit jaar alle Development Tour-toernooien af te gaan”, besluit Telnekes.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek