Vrijdag maakte de PDC het deelnemersveld voor de PDC Summer Series bekend. Voor dit evenement schreven 117 van de 128 Tour Card-houders zich in.

Tot de afwezigen op de PDC Summer Series behoren onder meer Wesley Harms en Yordi Meeuwisse. Beide Nederlanders lieten eerder ook de PDC Home Tour aan zich voorbijgaan. Verder valt op dat geen enkele Britse darter zich heeft afgemeld voor de vijf opeenvolgende Players Championship-toernooien van 8 tot en met 12 juli.

Alle Spaanse darters (Cristo Reyes, Toni Alcinas en Jesus Noguera) en Scandinavische PDC-spelers (Daniel Larsson en Marko Kantele) hebben zich ook niet ingeschreven.

Steffen Siepmann is de enige Duitse afwezige, terwijl ook de Griek John Michael thuisblijft. Australiërs Kyle Anderson en Damon Heta zijn aan het begin van de corona-uitbraak teruggegaan naar hun thuisland en hebben eveenens besloten niet de oversteek te maken.

De elf afwezige Tour Card-houders worden vervangen door elf Challenge Tour-spelers. Zo mogen onder meer Jitse van der Wal en Arjan Konterman hun opwachting maken tijdens de PDC Summer Series. Hetzelfde geldt voor bekende namen als Scott Mitchell, Andrew Gilding en Cameron Menzies.

Afwezigen

Cristo Reyes
Damon Heta
Daniel Larsson
Jesus Noguera
John Michael
Kyle Anderson
Marko Kantele
Steffen Siepmann
Toni Alcinas
Wesley Harms
Yordi Meeuwisse

Invallers

Scott Mitchell
Robert Collins
Matthew Dennant
Jitse van der Wal
Andrew Gilding
Nathan Rafferty
Arjan Konterman
Cameron Menzies
James Hubbard
Eddie Lovely
Graham Usher

Tags:

Author: Pieter Verbeek