Rob Cross is van plan om de komende maanden af te vallen. Een dieet moet ‘Voltage’ helpen om optimaal de presteren in de tweede seizoenshelft.

De regerend wereldkampioen is zes maanden na het winnen van de WK-finale nog altijd zonder titel in het nieuwe seizoen. Het veeleisende schema is volgens Cross de oorzaak van zijn mindere prestaties. Door de vele toernooien is zijn dagelijkse routine doorbroken en is hij qua gewicht aangekomen, zo vertelt hij tegen Live Darts.

”Ik ben nu bezig met een eiwitdieet en dat gaat uitstekend”, zegt de Engelsman. ”Ik heb meer energie nodig. Het viel mij op dat ik dit jaar af en toe wat slapjes werd. Als je aan het begin geen energie hebt, dan komt het ook niet zomaar uit de lucht vallen.”

”Tijdens het WK had ik veel meer energie en adrenaline door mijn lijf. Daar moet ik aan werken en dan ga ik me veel beter voelen. Voor mijn eigen bestwil moet ik mijn levensstijl iets aanpassen.”

”Ik ben nog nooit zo zwaar geweest als nu. Mijn wens is om af te vallen, maar wel geleidelijk. Als je jezelf niet goed behandeld, dan ga je het niet lang volhouden. Ik moet beter voor mezelf zorgen, dat is ook in het belang van mijn familie.”

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

 

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek