De datum 4 oktober staat te boek als Werelddierendag. Bij veel darters zijn huisdieren een geliefd onderdeel van de familie. Voor deze ‘special’ heeft Dartsnieuws.com een overzicht gemaakt met de huisdieren van enkele spelers.

Michael Smith

We trappen af met een echte dierenliefhebber. Michael Smith is namelijk in het bezit van maar liefst 23 huisdieren; vier honden – waaronder twee Siberische huskies op de bijgevoegde foto -, twee honden van het ras Bordeauxdog, twee schildpadden, veertien karpers, twee steuren en een African Grey papegaai.

Benito van de Pas

Ook het gezin van Benito van de Pas is uitgebreid met een hond. ‘Big Ben’ en zijn vriendin Pascale hebben samen een Dwergkees, de bijna 2-jarige Roxy.

Raymond van Barneveld

Anders dan zijn collega-darters, is Raymond van Barneveld geen houder van honden. De vijfvoudig wereldkampioen heeft wel twee katten rondlopen in zijn huis.

Michael van Gerwen

 

Michael van Gerwen heeft drie honden (Kimo, Dushi en Tony) in huis rondlopen. Daar blijft het niet bij, want er scharrelen ook kippen rond in zijn tuin.

Vincent van der Voort

Net als veel van de bovengenoemde spelers, is ook Vincent van der Voort in het bezit van honden. ‘The Dutch Destroyer’ is de eigenaar van twee schattige Chihuahua’s.

Gary Anderson

Ook Gary Anderson is een dierenvriend. ‘The Flying Scotsman’ heeft maar liefst drie honden. De hond op de tweede foto is zo te zien maar al te blij dat zijn baas weer thuis is van het darten.

Stephen Bunting

In het huis van Stephen Bunting loopt een kleine King Charles cavalier rond. Zo lang is ‘The Bullet’ nog niet in het bezit van deze hond; de kleine Rafa is namelijk pas één jaar oud.

Wayne Mardle

We sluiten – verrassend – af met een hond! Wayne Mardle is de eigenaar van een labrador genaamd Sherlock. Liefhebbers kunnen terecht op het Twitteraccount van ‘Hawaii 501′, Mardle tweet geregeld foto’s of video’s van zijn huisdier.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek