Chris Dobey maakte donderdagavond een zeer verdienstelijk debuut in de Premier League Darts. ‘Hollywood’ hield vaste deelnemer Mensur Suljovic op een gelijkspel.

Dobey is één van de negen invallers van Gary Anderson. Zij kunnen geen punten scoren voor de tussenstand, maar krijgen bij een overwinning wel een financiële bonus. De reguliere deelnemers krijgen echter wél punten toegekend bij een overwinning.

De Engelsman kon dus vrijuit spelen tegen Suljovic en kwam zelfs op een 5-1 voorsprong. Hij miste echter opgelegde kansen voor 6-1 en zag ‘The Gentle’ vijf legs op rij winnen. Door een prima laatste leg wist Dobey vervolgens een gelijkspel uit het vuur te slepen.

”Er is een droom van mij uitgekomen. Ik voelde mij op een bepaald moment net Alan Shearer (ex-voetballer Newcastle United, red.)”, vertelde Dobey na zijn vuurdoop in de Premier League.

”Als de fans mij niet zo goed gesteund hadden, dan had ik wellicht nog met lege handen gestaan. Een gelijkspel stemt mij uiteindelijk wel tevreden.”

Als het aan Dobey ligt, dan gaan we hem vaker terugzien in de Premier League, maar dan als vaste deelnemer. ”Dit was een geweldige mogelijkheid en het smaakt naar meer. Ik ga hard aan de slag op de Pro Tour en hopelijk komen er meer kansen voor mij in de toekomst.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek