Chris Dobey kende een uitstekend weekend door de finale van de Danish Darts Open te halen. ‘Hollywood’ stelde hierdoor deelname aan de meeste televisietoernooien dit seizoen veilig.

Dobey kon een goede start van zijn eerste Euro Tour-finale niet volhouden. Met een 146 finish en een 12-darter kwam ‘Hollywood’ op een 2-0 voorsprong. Via een 12-darter en tops bracht Chisnall de stand echter weer gelijk.

Met een 16-darter wist ‘Chizzy’ zijn Engelse landgenoot te breken, om met een 13-darter door te stoten naar 4-2. Dobey hield zijn eigen leg met een 100 check-out in leg zeven, maar werd via dubbel 5 opnieuw gebroken in de negende leg. Via dubbel 16 kwam Chisnall op 7-3, waarna hij keurig afrondde met een 115 finish.

”Ik ben erg blij met hoe ik heb gespeeld dit weekend”, reageerde Dobey naar afloop. ”Mijn doel was om dit weekend deelname aan de World Matchplay veilig te stellen. Dat is gelukt”, realiseerde de darter uit Newcastle.

”Helaas lukte het niet in de finale. Maar als ik een speler zou mogen kiezen om een finale van te verliezen, dan zou het Dave zijn. Hij is een geweldige gozer en heeft deze titel verdiend.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek