Chris Dobey moet zondagavond op zijn verjaardag aan de bak tijdens de play-offs van de PDC Home Tour. Hollywood viert zondag zijn 30ste verjaardag.

Om zijn geboortedag in stijl af te sluiten moet Dobey zien af te rekenen met Joe Cullen, Jeff Smith en Martijn Kleermaker. De Engelsman hoopt zichzelf uiteraard een mooi cadeau te geven, zo vertelt hij aan Sky Sports.

”Het zou een mooi verjaardagscadeautje zijn”, beaamt Dobey. ”Het was niet de bedoeling dat ik op mijn verjaardag zou spelen, maar het speelschema kwam nou eenmaal zo uit. Ik ga mij in ieder geval net als op iedere andere dag goed voorbereiden.”

Na de bekendmaking van de loting voor de play-offs sprak de tweevoudig major-halvefinalist met dartsvriend Adam Hunt over zijn kansen. ”Hij zei dat het geen slechte groep was. Ik reageerde dat het wellicht één van de zwaarste groepen is, zeker als je naar de vorm van spelers kijkt.”

”Maar dat zegt natuurlijk niet alles. Je kan de ene avond geweldig spelen en de volgende avond uit vorm zijn. Hopelijk hebben zij een off day en ga ik verder in het toernooi. Ik geloof altijd in mijn eigen kansen en ben zelf ook goed genoeg in vorm. Zolang ik niet te veel druk op mezelf leg, heb ik een goede kans.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek