Chris Dobey sloot 2019 in stijl af door tijdens het afgelopen wereldkampioenschap opnieuw de laatste zestien te halen, net als een jaar eerder.

Na zeges op Ron Meulenkamp en Fallon Sherrock, verloor Dobey in de achtste finales van Glen Durrant. Ondanks deze nederlaag voelt Hollywood veel vertrouwen richting het nieuwe seizoen, zo vertelde hij in gesprek met zijn dartsfabrikant Unicorn.

”Volgens mij speelde ik best goed aan het einde van vorig seizoen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld met mijn verlies tegen Glen (Durrant), maar de weg omhoog is wel gevonden. Hopelijk kan ik goed beginnen aan het nieuwe seizoen.”

”Doorgaans speel ik mijn beste wedstrijden op de grote podia. Ik moet ervoor zorgen dat mijn vorm op de vloertoernooien iets beter wordt, zodat ik ook meer majors kan gaan spelen. Daarnaast wil ik eens voorbij de halve finales zien te komen en finales halen.”

De goede prestaties van Dobey in het afgelopen seizoen leverde hem opnieuw een uitnodiging op om als gastspeler op te treden tijdens de Premier League Darts. Hoewel hij liever een revanchemogelijkheid tegen Durrant had gehad, is hij blij met Daryl Gurney als tegenstander in Newcastle.

Bovendien heeft de Engelsman nog een appeltje te schillen met Gurney, van wie hij tijdens de Players Championship Finals 2017 en 2018 verloor.

”Een rematch tegen Glen was leuk geweest, maar ik kijk er ook naar uit om tegen Darryl te spelen. Hij is een goede vriend van mij en een fantastische darter. Hopelijk kan ik mij revancheren voor mijn nederlagen tegen hem in Minehead.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek