Chris Dobey heeft zichzelf twee nieuwe doelen gesteld voor het nieuwe seizoen. De talentvolle Engelsman wil na dit jaar een plek binnen de top-32 van de wereld hebben en een eerste PDC titel winnen.

‘Hollywood’ kende zijn grote doorbraak in 2016, waarin hij de finale van een Pro Tour-toernooi wist te halen. Daarnaast stond Dobey in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts en bereikte hij het WK Darts. Op de Grand Slam won hij van onder meer Scott Mitchell en Adrian Lewis.

Dobey wist de stijgende lijn niet echt door te trekken in 2017. Hij plaatste zich weliswaar voor het wereldkampioenschap, maar bereikte op het PDC-circuit slechts één kwartfinale. Dat moet dit seizoen in ieder geval beter om zijn doelen te bewerkstelligen.

Op het WK Darts werd de 27-jarige Brit gekoppeld aan Phil Taylor in de eerste ronde. Dobey bracht ‘The Power’ eventjes aan het wankelen, maar bleek uiteindelijk toch te sterk voor zijn landgenoot.

In gesprek met Unicorn Darts blikte de darter uit Bedlington terug op de partij met de 16-voudig wereldkampioen. ”Ik heb er elke minuut van genoten. Het draait allemaal om leren en ervaring op doen. Het was een hele belevenis en het gaat me helpen om mij nog beter te maken.”

”De eerste set was slecht van ons beiden. Ik kwam 0-2 achter en toen heb ik mezelf even streng toegesproken. Ik probeerde mezelf extra te motiveren en na de onderbreking heb ik wel goed spel laten zien. In de vierde set miste ik uiteindelijk nog twee pijlen om 2-2 gelijk te maken. Dit was typisch een wedstrijd waar je een positieve les uit kunt trekken.”

”Ik moet dit jaar veel prijzengeld verdedigen. Daar moet je je echter niet mee bezig houden. Ik moet mijn focus bewaren en op mijn eigen spel concentreren. De eerstvolgende stap die ik moet maken is naar de top-32. Daarnaast wil ik graag mijn eerste titel bij de PDC winnen, dat zijn mijn doelstellingen voor 2018.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek