Chris Dobey haalde dinsdagavond voor de derde keer in zijn carrière de kwartfinale van een major-toernooi. Hollywood verraste met een 3-1 zege op Gary Anderson tijdens de World Grand Prix.

De eerste set ging nog naar Anderson, maar daarna nam Dobey het heft flink in handen. Set twee ging met 3-2 naar de Engelsman en in de derde set denderde hij er met 3-0 overheen dankzij finishes vanaf 90, 60 en 110. De vierde set ging na een 74 finish naar Dobey, waardoor hij bij de laatste acht tegenover Ian White staat.

”Overall heb ik erg goed gespeeld en ik ben erg blij met de zege. Ik wist dat ik Gary kon verslaan, maar dan moest ik wel rustig blijven. Het is één van mijn beste prestaties ooit”, glunderde de 29-jarige Dobey na afloop.

”Dit betekent veel voor mij. Dit is een geweldig toernooi en ik speel dit format (dubbel-in dubbel-uit, red.) graag. Ik ben hier niet om als opvulling te dienen. Ik wil het toernooi winnen, maar ik kijk niet verder dan mijn volgende wedstrijd.”

Klik hier voor meer informatie over de World Grand Prix, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het toernooischema.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek