De naam van Chris Dobey staat bij veel mensen wellicht niet hoog op het lijstje met favorieten voor de wereldtitel tijdens het WK Darts 2019.

Dobey zelf denkt daar heel anders over. De Engelsman gelooft in zijn eigen kansen en acht zichzelf goed genoeg om op Nieuwjaarsdag met de Sid Waddell Trophy in zijn handen te staan. Vorig jaar was de eerste ronde het eindstation, waar hij van Phil Taylor verloor. Dit jaar moet het resultaat beter en in gesprek met Live Darts blikt Dobey vooruit op het WK Darts.

”Er is geen reden waarom ik geen wereldkampioen kan worden”, zegt ‘Hollywood’. ”Als ik mijn dag heb, kan ik iedereen verslaan. Mijn vorm is goed op dit moment en ik ben tevreden met de wijze waarop mijn voorbereiding verloopt.”

De 28-jarige darter uit Bedlington krijgt allereerst te maken met Boris Koltsov uit Rusland. Dobey weet dat hij aan de bak moet tegen de Rus om een duel met Steve Beaton af te dwingen in de tweede ronde.

”Ik heb hem een paar keer zien spelen op de World Cup of Darts. Hij is uiteraard een goede darter. Ik moet echter gewoon mijn eigen spelletje spelen en hopelijk gaat dat genoeg zijn.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek