Chris Dobey haalde afgelopen weekend voor de tweede keer in zijn carrière de finale van een Pro Tour-toernooi. In de eindstrijd van Players Championship 5 bleek Michael van Gerwen met 6-2 te sterk.

Toch lagen er ook kansen voor Dobey, die dichtbij een gemiddelde van 110 zat. Echter miste de Engelsman een aantal mogelijkheden op de dubbels, waardoor de Nederlander er met de zege aan de haal ging.

”Ik ben uiterst tevreden met de manier waarop ik nu speel. Met mijn vertrouwen zit het goed. De vorm is er, en de vele trainingsuren betalen zich uit”, vertelt ‘Hollywood’ tegenover ChronicleLive.

”Ik kwam dicht in de buurt van een 110 gemiddelde. Maar tegen Michael gaat het om het benutten van je kansen. Als ik mijn finishes had gegooid, dan had ik gewonnen. Tegen Michael kan je het niet veroorloven om dubbels te missen.”

De doelstelling voor dit jaar is onveranderd gebleven voor Dobey. Met al een finaleplaats op zak is hij zelfs dichterbij gekomen. De darter uit het Engelse Bedlington wil dit seizoen op alle grote toernooien acteren.

”Mijn hoofddoel is om op de grote televisietoernooien te spelen. Ik moet goed blijven spelen en zo weinig mogelijk over mijn doelstellingen nadenken. Dat deed ik vorig jaar wel, en dat begon mij af te leiden.”

”Proberen te weten wat ik elk toernooi moest presteren, dat kwam mijn prestaties niet ten goede. Daar moet ik nu van wegblijven. Enkel focussen op mijn eigen spel en dan komt het hopelijk goed.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek