Het PDC-circuit voor darters uit Nieuw-Zeeland is groter dan ooit in het seizoen 2019/2020. De organiserende bond DPNZ (DartPlayers New Zealand) heeft aangekondigd dit jaar meer toernooien te organiseren en bovendien meer prijzengeld beschikbaar te stellen.

Nadat het vizier van de PDC in Down Under in de afgelopen jaren vooral op Australië was gericht, verschuift de aandacht steeds meer naar Nieuw-Zeeland. Zo wordt er dit jaar opnieuw een World Series-toernooi in dat land gespeeld.

Dit jaar worden er veertien Pro Tour-toernooien gespeeld voor Nieuw-Zeelandse darters, verdeeld over zeven weekenden. Per toernooi wordt drieduizend dollar aan prijzengeld beschikbaar gesteld. Op basis van de prestaties van de deelnemers wordt een ranking gevormd, die leidend is bij uitnodigingen voor de World Series-toernooien, World Cup of Darts én deelname aan het WK Darts.

Cody Harris is als Nieuw-Zeelands bekendste darter al zeker van deelname aan de World Cup of Darts. ‘The Codestar’ maakte in 2018 de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk en speelt momenteel op de Challenge Tour, het tweede niveau van de PDC.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek