Raymond van Barneveld gaat in de eerste ronde van het WK Darts 2020 tegen Darin Young zijn 55ste wedstrijd spelen op het wereldkampioenschap bij de PDC.

Mocht Van Barneveld de finale halen, dan zou de teller op 61 eindigen. Na het WK beëindigt de 52-jarige Hagenaar zijn profcarrière. De vijfvoudig wereldkampioen komt dus bij lange na niet aan het record van Phil Taylor, die de lijst aanvoert met 121 wedstrijden op het PDC WK Darts.

Adrian Lewis staat net als Barney op 54 WK-wedstrijden, vier meer dan oud-darter Dennis Priestley. James Wade (48), Michael van Gerwen (46) en Gary Anderson (45) zijn de actieve spelers die het meest in hun buurt staan.

Vincent van der Voort staat eveneens in de top-16 met spelers met de meeste WK-wedstrijden op hun naam. De Noord-Hollander staat op 32 WK-duels, evenveel als Terry Jenkins en maar één minder dan voormalig WK-finalist Simon Whitlock.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Tags:

Author: Pieter Verbeek