Na twee puntendelingen op rij heeft Dave Chisnall eindelijk zijn vierde overwinning in de Premier League Darts binnen. De nummer acht van de ranglijst greep zijn laatste kans om nog in de strijd te blijven voor de play off-plaatsen en versloeg Adrian Lewis met 7-3.

‘Chizzy’ startte fantastisch aan het duel en met achtereenvolgens een 15-, 13- en 11-darter kwam de Engelsman op een 3-0 voorsprong. Leg vier ging in twee pogingen naar Lewis. ‘Jackpot’ liet na negen pijlen 99 over, maar gooide zich vervolgens dood. Doordat zijn landgenoot nog niet op een finish stond, kreeg Lewis een nieuwe mogelijkheid en ditmaal benutte hij de kans om op 1-3 te komen wel.

Bij een stand van 5-2 in het voordeel van Chisnall kreeg Lewis de kans om vanaf achttien de achterstand te verkleinen, maar wederom gooide hij zich dood. Deze keer stond ‘Chizzy’ wel binnen schootsafstand en hij was er als de kippen bij om 76 uit te gooien voor een 6-2 voorsprong. Lewis bleef in de wedstrijd door 70 uit te gooien en kreeg zelfs de kans om er 6-4 van te maken, maar de tweevoudig wereldkampioen faalde tweemaal op dubbel 8.

Chisnall faalde niet vanaf dubbel 1 en pakte voor het eerst sinds speelronde vijf weer eens twee punten. Later op de avond komt de 36-jarige darter uit St. Helens nogmaals in actie, dan neemt hij het op tegen Phil Taylor.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek