Dimitri van den Bergh is nog maar twee zeges verwijderd van een eindzege op de World Matchplay bij zijn debuut op dit toernooi.

Van den Bergh zegevierde vrijdagavond in de kwartfinales tegen tweevoudig Adrian Lewis. Zaterdagavond staat de Belgische darter tegenover Glen Durrant in de halve eindstrijd. Durrant versloeg Vincent van der Voort na een thriller bij de laatste acht.

The Dreammaker droomt inmiddels al verder. ”Ik wil nu graag de halve finale winnen en zien hoe ver ik dan kan komen. Het zou een droom zijn die uitkomt om het toernooi te winnen. Maar ik bekijk het ronde voor ronde, echter geloof ik wel in mijn eigen kunnen”, vertelde Van den Bergh na afloop.

Voor het eerst speelde de tweevoudig jeugdwereldkampioen zo’n lange wedstrijd in een leg-format. ”Maar ik heb nu laten zien dat ik het aan kan. Zulke wedstrijden draaien om legs, niet om sets. Ik heb de kansen die ik kreeg gepakt op de dubbels. Dat voelt geweldig. Ik leer van elke wedstrijd die ik speel. Probeer mezelf te verbeteren en mijn dromen na te jagen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek