Danny Baggish zag donderdagavond een droom uitkomen toen hij zich tot winnaar kroonde van de North American Darts Championship in Las Vegas.

De Amerikaanse darter verdiende daarmee deelname aan het WK Darts in Alexandra Palace. Baggish was voorafgaand aan het evenement een compleet onbekende, maar de Noord-Amerikaanse fans zullen Baggish na donderdagavond niet snel vergeten. De 35-jarige darter uit Florida versloeg Jeff Smith in de finale met 6-5.

”Een droom die uitkomt”, zei Baggish in tranen tegen de PDC. ”Dit geeft een geweldig gevoel. Elke speler droomt ervan om in Alexandra Palace te spelen, ik kan niet wachten. Ik heb enorm veel zin in deze kans.”

”Het was de eerste keer dat ik op een groot podium speelde, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik voelde me goed voorafgaand aan het toernooi en wist dat ik mij kon meten met mijn concurrenten. Maar dat ik het ook daadwerkelijk laat zien is overweldigend voor mij.”

Baggish had tot slot een woordje over voor Smith, die er net niet in slaagde zijn titel te verdedigen. ”Ik heb veel respect voor hem. Hij is een geweldige speler en ik vond het een eer om tegenover hem te staan.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek