Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert hebben zondag een PDC Tour Card bemachtigd op de Europese Q-School. De Zuid-Hollander en de Fries wisten de laatste zestien te bereiken in Hildesheim en hebben nu voldoende punten verzameld voor een definitieve plek in de top-6 van de Europese Q-School Order of Merit.

‘Noppie’ begon de dag met een nipte 5-4 overwinning op Wilco Vermeulen, waarna Ryan de Vreede met 5-0 werd opgerold. Radoslaw Szaganski werd in de vierde ronde verslagen. Van Duijvenbode boekte allereerst een 5-3 zege op Jeffrey Bekema, waarna overwinningen op Kenny Neyens (5-1) en¬†Christian Bunse (5-1) volgden.

Het toernooi wordt gestart vanaf de ‘laatste 256’, waardoor sommige spelers dus in de voorronde starten. Met overwinningen vanaf de ‘laatste 128/tweede ronde’ kan je punten verzamelen. Met veel punten kan je na vier dagen Q-School alsnog een Tour Card verdienen, zonder dat je een keer een dagzege boekt.

De winnaar van elke speeldag krijgt een PDC Tour Card. De top-6 van de Europese Q-School Order of Merit krijgen daarnaast ook toegang tot het PDC-circuit in 2018 en 2019.

Laatste 16
Danny Noppert – Davy Van Baelen
Roxy-James Rodriguez – Diogo Portela
Vincent Kamphuis – Dirk van Duijvenbode
Jose Antonio Justicia Perales – Krzysztof Ratajski
Gabriel Clemens – Yordi Meeuwisse
Dragutin Horvat – Robert Marijanovic
Melvin de Fijter – Manfred Bilderl
Boris Koltsov – Michael Hurtz

Lees hier meer informatie over de Q-School.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek