Dirk van Duijvenbode is er net niet in geslaagd om de derde ronde van de European Darts Matchplay te bereiken. ‘The Titan’ verloor met 6-5 van Mensur Suljovic.

Ondanks een voorsprong van 3-1 en 5-3 kon Van Duijvenbode de zege niet over de streep trekken. Met een 13- en een 12-darter dwong ‘The Gentle’ een beslissende elfde leg af.

In de legdecider had Van Duijvenbode moeite met het vinden van de triples. Suljovic leek alle tijd tijd te hebben om 24 uit te gooien, maar drie gemiste matchdarts en een 140-score van de geboren Katwijker boden Van Duijvenbode nog de kans om vanaf 98 voor de wedstrijd te gooien. ‘Duivee’ wist de triple 20 te vinden met zijn eerste pijl, maar de dubbel 19 werd niet gevonden. De Oostenrijker vond zijn dubbel nu wel en keert daardoor zondagmiddag terug op het podium. Suljovic treft Daryl Gurney bij de laatste zestien.

Andy Hamilton haalde voor het eerst sinds 2014 de zondag op een European Tour-evenement. ‘The Hammer’ speelde voornamelijk ijzersterk op zijn finishes (67 procent) en versloeg daarmee Simon Whitlock met 6-1.

Dave Chisnall leverde een prima pot af tegen James Wilson. Met een gemiddelde van 104.83 rekende ‘Chizzy’ af met zijn landgenoot James Wilson (6-4).

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek