Michael Unterbuchner heeft voor een sensatie gezorgd door de halve finale van Lakeside te bereiken. De Duitser, die door het kwalificatietoernooi kwam, maakte in een prachtig duel een einde aan de aspiraties van Richard Veenstra: 5-4.

De eerste set ging in no-time naar Veenstra. Nadat hij de voorsprong had verdubbeld miste Veenstra echter drie darts om er 3-0 van te maken. Unterbuchner gooide dubbel zestien om zo zijn eerste set op het bord te zetten: 2-1.

Het bleek iets van een ommekeer in de partij. De qualifier kwam op gelijke hoogte in een vijfde en beslissende leg en was zo helemaal terug in de wedstrijd. De eerste 100+ finish, een uitworp van 110, hielp Unterbuchner aan een eerste voorsprong in sets: 3-2.

De Duitser maakte er ook meteen vier sets op rij in en had zo nog slechts één set nodig voor de overwinning. Unterbuchner kreeg zijn eerste kans in de eerstvolgende set, maar miste een matchdart na eerst zes perfecte pijlen te hebben gegooid. Veenstra bleef echter knap in de partij hangen met een cruciale 81-finish voor een 11-darter. Nadat Unterbuchner 164 miste voor de overwinning bleef de Nederlander wederom koel om een achtste set te forceren.

Ook set acht had een vijfde leg nodig. Waar eerst Veenstra darts op dubbels liet liggen, was het Unterbuchner die vervolgens wederom een matchpijl aan zich voorbij liet gaan. De nummer elf van de plaatsingslijst faalde geen tweede keer en zo ging de partij naar een negende en beslissende set.

Een cruciale 130-finish onder druk bracht Unterbuchner op voorsprong, waarna hij het af kon maken op dubbel acht voor een historische zege. De Duitser liet een gemiddelde noteren van 89,65; bijna gelijk aan die van zijn tegenstander (89,86).

Nog nooit had een Duitser een wedstrijd gewonnen op het BDO WK. Unterbuchner zal op zaterdag proberen zijn vijfde duel van het toernooi te winnen tegen Mark McGeeney of Wayne Warren.

Via deze link is de verdeling van het prijzengeld te vinden. Bekijk hier het toernooischema van Lakeside.

Tags: | |

Schrijver: Bart Timmer