Glen Durrant neemt het tijdens de tweede speelronde van de Premier League Darts op tegen Fallon Sherrock. Zij is gekozen om als gastspeler op te treden in Nottingham.

Sherrock dankt de uitnodiging aan haar prestaties op het WK Darts, waar de 25-jarige Engelse verraste met zeges op Ted Evetts en Mensur Suljovic. De Queen of the Palace werd de eerste vrouw ooit die een overwinning boekte op het wereldkampioenschap bij de PDC. Het publiek in Nottingham zal op haar hand zijn, zo beseft Durrant in gesprek met Teesside Live.

”Het wordt een enorme uitdaging, zeker in mentaal opzicht. Zij is op papier de zwakste gastspeler, maar het wordt de zwaarste wedstrijd. Niets ten nadele van Fallon, maar met uitdagers als Bunting, Henderson en Dobey, is zij de zwakste. Echter als je het publiek en de media-interesse meerekent, is het een duel die geen van de Premier League-spelers zou hebben gewild.”

”Ik moet er echter mee om zien te gaan. Een groot publiek gaat mij uitjouwen en dat is nog nooit gebeurd. Dat is allemaal onderdeel van de uitdaging. Het doel is om die partij te winnen en vooral goed te beginnen. De Premier League heeft spelers kapot gemaakt en het is niet mijn intentie dat dit mij ook overkomt. Elke speler zal op elke donderdag goed moeten spelen om mij te verslaan.”

Tegelijkertijd vreest de 49-jarige darter uit Middlesbrough het slopende programma van de Premier League. ”Dat gaat het zwaarste worden, vijf dagen per week van huis zijn.”

”Een dag van te voren moet je al aanwezig zijn. Voor Rotterdam moet ik dus al op dinsdag daar zijn. Na een Premier League-speelronde reis ik door naar een Pro- of Euro Tour-toernooi. Ik kan dus op een maandag thuiskomen en dan op dinsdag alweer op pad gaan.”

”Dat, het vele reizen en van huis weg zijn, is het enige dat mij zorgen baart. Ik ben niet bang om voor een publiek van twaalfduizend man te spelen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek