Glen Durrant heeft in een interview met Tungsten Tales een boekje open gedaan over zijn toekomstplannen. Na zijn 10-8 overwinning op Dave Chisnall, werd hem gevraagd wanneer ‘Duzza’ de overstap naar de PDC wil maken.

”Áls ik een Tour Card aangeboden krijg, stap ik over naar de PDC”, antwoordde de Engelsman op deze vraag. ”Anders ga ik Q-School spelen als ik niet de halve finale haal op Lakeside.”

Zijn laatste opmerking heeft te maken met een contract die de halve finalisten op Lakeside moeten ondertekenen. In dat contract staat dat zij afzien van hun verdiende prijzengeld op Lakeside wanneer zij besloten om Q-School te geven. Een uitgestoken hand van de PDC zou dus uitkomst bieden, aangezien Durrant dan de mogelijkheid heeft om de Tour Card te accepteren wanneer zijn prijzengeld is overgemaakt, zoals in het verleden met Stephen Bunting is gebeurd.

In gesprek met de PDC, blikte Durrant ook nog terug op zijn gewonnen partij tegen Chisnall, waarin hij een ruim 99 en een finish van 161 gooide.

”Om in de kwartfinales te staan voelt goed. ”De kwartfinales bereiken was voorafgaand aan de Grand Slam of Darts mijn doel, dus nu ik daar sta, wil ik daarvan genieten.”

 

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek