Tweevoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant is dichterbij een plek in de finale in Frimley Green. De 48-jarige darter uit Middlesbrough was vrijdagavond in de halve eindstrijd met 5-2 te sterk voor Kyle McKinstry.

Durrant zag na zijn duel met de Noord-Ier verbetering ten opzichte van zijn partij tegen Scott Baker een ronde eerder. ”Dit voelde erg goed. Ik was niet mezelf tegen Scott (Baker, red.), dat kwam voornamelijk door hemzelf en zijn fans, die waren fantastisch. Tegen Kyle kon ik meer mijn eigen tempo spelen, ik genoot van dit potje.”

De Engelsman heeft nu dertien wedstrijden op rij gewonnen op Lakeside. Durrant leed zijn laatste nederlaag in 2016, tegen Scott Waites in de kwartfinale. Enkel Eric Bristow (19) en Trina Gulliver (22) wisten in het verleden langer ongeslagen te blijven.

”Voor iemand uit Middlesbrough is dat goed. De komende uren is het belangrijk om te rusten, dat is de sleutel tot succes. Het zijn acht lange dagen en ik word toch telkens een jaartje ouder”, zei ‘Duzza’ met een glimlach.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek