Glen Durrant kon onlangs op de Isle of Man opnieuw een titel bijschrijven op zijn erelijst en dat stemde de Lakeside-kampioen uiteraard tevreden.

‘Duzza’ kreeg twee kansen op een hoofdprijs tijdens het International Darts Festival. In eerste instantie verloor hij in de finale van de Isle of Man Classic van Mark McGeeney, maar later sloeg Durrant alsnog toe. De Engelsman won de Isle of Man Open na een overwinning op Chris Landman in de finale. In gesprek met Gazette Live blikt Durrant terug op zijn toernooizege.

”Ik heb al eerder gezegd dat ik weinig nieuwe toernooien kan winnen bij de BDO. Dus het is zaak om toernooien te winnen die ik in het verleden al gewonnen heb. Ik ben dolgelukkig met deze prijs. Er staan een aantal grote namen op de erelijst, je krijgt een mooie winnaarscheque en punten voor de BDO-ranking.”

Één van Durrant’s hoogtepunten tijdens het toernooiweekend was een duel tijdens de Isle of Man Classic. In zijn partij tegen Mark Layton (4-0, red.) wist ‘Duzza’ een gemiddelde van maar liefst 133.6 te gooien. Het tweede hoogst geregistreerde gemiddelde ooit.

”Het was mijn beste wedstrijd ooit. Diegene die mij goed kennen, kunnen bevestigen dat 2017 een lastig jaar voor mij was. Ik had moeten genieten van mijn titel op Lakeside, maar nam te veel hooi op de vork. Dit jaar heb ik alles op een rijtje staan. Eerst familie, vrije tijd, werk en dan mijn dartscarrière.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek