Glen Durrant is dit jaar één van de negen vaste spelers in de Premier League. De Engelsman neemt het donderdag op tegen zijn landgenote Fallon Sherrock, een duel waar menigeen naar uitkijkt.

Voor Durrant werd een droom werkelijkheid toen hij werd uitgenodigd voor de Premier League. “Sinds ik het nieuws vernam is mijn vorm alleen maar in stijgende lijn gegaan. Ik ben zo enorm gemotiveerd om me te bewijzen tussen de elite van de dartswereld”, vertelt hij aan Tungsten Tales.

‘Duzza’ neemt het donderdag op tegen Fallon Sherrock. “Toen dat nieuws bekend werd stond mijn telefoon meteen rood gloeiend. Iedereen kijkt uit naar die wedstrijd en ook ik vind het iets bijzonder. Het wordt misschien wel mijn grootste test binnen de PDC hoe ik kan omgaan met een publiek dat volledig op de hand van mijn tegenstandster zal zijn. Ik ben er echter klaar voor en wil ook van de wedstrijd genieten.”

De 49-jarige Engelsman is sinds zijn overstap naar de PDC amper thuis geweest. Buiten de verschillende toernooien is hij ook een graag geziene gast op exhibities. “Ik ben nochtans iemand die graag thuis is en kan genieten van de rust met mijn familie. Het leven als dartsprof bevalt me echter zo goed dat ik met de uithuizigheid heb leren omgaan.”

Durrant heeft één groot doel voor ogen dit jaar. “Ik wil een grote trofee winnen. Dit jaar word ik 50 en is het tijd om te oogsten. Peter Wright is daarin mijn grote voorbeeld, hij is even oud als mij en bewees onlangs nog dat het mogelijk is om op die leeftijd succesvol te zijn.”

Tags:

Author: Bram Coenen