Glen Durrant weet nog niet of hij als Lakeside-kampioen mag meedoen aan de Grand Slam of Darts. ‘Duzza’ heeft hierover nog geen uitsluitsel gekregen van de BDO.

De Engelsman wist de afgelopen drie edities van het BDO-wereldkampioenschap te winnen. Na het winnen van zijn derde Lakeside-titel in januari, stapte Durrant over naar de PDC. De afgelopen drie seizoenen deed de 48-jarige darter als BDO-darter mee aan de Grand Slam of Darts.

In de afgelopen jaren kreeg de Lakeside-kampioen telkens een automatische uitnodiging namens de BDO. Het is nog maar de vraag of het bestuur van de British Darts Organisation deze traditie in stand houdt, aangezien ‘Duzza’ nu bij een andere bond speelt. Durrant heeft BDO-voorzitter Des Jacklin onlangs een e-mail gestuurd, maar zegt in gesprek met Live Darts nog geen tegenbericht te hebben ontvangen.

”Ik heb twee weken geleden een e-mail gestuurd naar Paula en Des (Jacklin, red) en de vraag gesteld over deelname aan de Grand Slam of Darts. Ik ben gek op de BDO, ze hebben al mijn dromen laten uitkomen. Ik heb nog nooit kwaad gesproken over ze en dat ga ik ook niet doen”, vertelt Durrant.

”Momenteel ben ik programma aan het opstellen, dus daarom heb ik een e-mail gestuurd. De vraag was ‘Doe ik mee aan de Grand Slam als BDO-kampioen?’, maar tot op heden heb ik nog geen reactie gekregen. Het is een drukke tijd voor ze, maar ik weet nu zelf niet waar ik aan toe ben.”

Glen Durrant is in ongewisse over zijn rechtstreekse deelname aan de Grand Slam of Darts.

Foto: Steve Welsh/PDC

Als PDC-speler meedoen aan Grand Slam

Durrant heeft echter ook twee kansen om zich als PDC-speler te kwalificeren voor de Grand Slam of Darts. Virtueel is dat gelukt, aangezien ‘Duzza’ één van de Players Championship-toernooien heeft gewonnen.

Hierdoor kan de darter uit Middlesbrough via de reservelijst aanspraak maken op automatische plaatsing. Maar door zijn lage klassering op de PDC-wereldranglijst heeft Durrant wellicht nog een PDC-titel nodig om zich via deze weg te plaatsen voor de Grand Slam of Darts.

”Als ik namens de BDO meedoe aan de Grand Slam, dan verwacht ik niet dat mijn gewonnen prijzengeld meetelt voor de PDC-ranking. Virtueel heb ik mij als PDC-speler gekwalificeerd, maar sta wel op de laatste kwalificatieplek. Zodra iemand anders een Pro Tour-toernooi, Euro Tour-evenement of de World Matchplay wint, dan val ik buiten de boot”, realiseert Durrant zich.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek