Glen Durrant heeft zijn eerste drie maanden bij de PDC achter de rug en in gesprek met Live Darts maakte ‘Duzza’ een eerste balans op.

Het was een bewogen periode. Na het winnen van zijn Tour Card in januari, wist Durrant al snel zijn eerste finale te halen bij de PDC. De darter uit Middlesbrough bereikte de finale van Players Championship 2, waarin hij nipt met 8-7 verloor van Dave Chisnall. Een week later sloeg Durrant alsnog toe tijdens het vierde vloertoernooi door Dimitri van den Bergh in de finale te verslaan.

Tussendoor maakte de drievoudig Lakeside-kampioen ook zijn debuut in de Premier League Darts. In Glasgow mocht hij Gary Anderson vervangen, die door een rugblessure niet kon meedoen aan de competitie. Medio maart nam Durrant afscheid van zijn werkcollega’s om zich volledig op zijn professionele dartscarrière te richten. Voorlopig gaat het hem voor de wind, want de kans is groot dat ‘Duzza’ dit jaar nagenoeg alle televisietoernooien gaat spelen.

”Als iemand mij had gezegd dat ik begin april al twee Pro Tour-finales had gespeeld, waarvan één gewonnen en dat ik op koers zou liggen voor de World Matchplay, World Grand Prix en het WK Darts, dan had ik daar mijn handtekening onder gezet.”

”Maar er zijn ook een aantal nederlagen die niet nodig waren. Ik ben nu een full-time darter, dat is een enorme stap voor mij en kijk uit naar wat de toekomst brengt. Ik oefen zoveel ik kan en ik ben vastbesloten om zo goed mogelijk te worden.”

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Criticasters het zwijgen opleggen

Voordat Durrant de overstap maakte naar de PDC, domineerde hij jarenlang de BDO. Zo wist ‘Duzza’ drie Lakeside-titels en zes andere BDO-majors te winnen. Toch werd door sommige fans getwijfeld of hij wel goed genoeg was voor een carrière bij de PDC en ook Durrant zelf twijfelde daaraan. De Engelsman wil graag bewijzen dat hij ook bij de PDC kan slagen.

”Mijn Lakeside-titel werd belachelijk gemaakt. Mensen hadden het erover dat ik nooit bij de PDC zou kunnen winnen omdat veel fans op social media alleen naar PDC-spelers kijken. Het winnen van Lakeside betekent niks voor heel veel mensen.”

Durrant heeft inmiddels twee podiumervaringen opgedaan als PDC-speler. Op de UK Open verloor hij zijn eerste wedstrijd, terwijl ‘Duzza’ tijdens de European Darts Open meerdere matchdarts onbenut liet om van Jermaine Wattimena te winnen. De 48-jarige darter heeft hier belangrijke lessen uitgetrokken.

”Ik heb nog niks bewezen, ik heb op de vloertoernooien gewonnen. Nu wil ik het beter doen op de podiumtoernooien. Ik vond het lastig om mijn nederlaag tegen Wattimena te verwerken. Ik heb nog veel werk te verrichten.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek