Glen Durrant zal je zelden heel uitbundig zien juichen, daar heeft de drievoudige BDO-wereldkampioen een goede reden voor.

Durrant liep in 2004 de ziekte van Bell op (een aangezichtsverlamming, red.). “In het begin van mijn carrière was ik een beetje zoals Gerwyn Price op het podium, heel agressief, ik durfde me omdraaien naar het publiek en uitbundig juichen. Maar door de ziekte van Bell heb ik een lui oog. Telkens ik mezelf op televisie of foto terugzag schrok ik van mezelf. Ik was absoluut niet tevreden met wat ik zag en heb toen besloten om niet meer uitbundig te reageren, dan merk je er immers minder van”, aldus Durrant in gesprek met Darts World.

Toch heeft Durrant er geen moeite mee als er onder vrienden grappen over gemaakt worden. “Op sociale media plagen Jim Williams en Matt Edgar me voortdurend, zelf laat ik ook geen kans onbenut om hen een poets te bakken. Moet allemaal kunnen.”

‘Duzza’ ziet zelfs positieve aspecten aan de gevolgen van de ziekte. “Doordat ik me veel rustiger ben gaan gedragen op het podium heb ik mezelf veel beter onder controle. Mensen zeggen me vaak dat ik een goeie ‘matchplayer’ ben en dat komt zeker doordat ik weinig emotie laat zien en de adrenaline dus een pak minder door mijn lichaam stroomt.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek