Glen Durrant wordt genoemd als mogelijke naam voor de Premier League Darts in 2020. De drievoudig Lakeside-kampioen maakte begin dit jaar de overstap naar de PDC.

Met drie halve finales op PDC-majors kan Durrant spreken van een succesvol debuutjaar. Om recht te hebben op deelname aan de Premier League, vindt de Engelsman wel dat hij een goed resultaat op het WK Darts nodig heeft.

”De Premier League Darts is een droom, maar als ik in de tweede ronde verlies vind ik dat ik daar geen recht op heb. Ik heb een goed fundament gebouwd met drie halve finales op de majors, maar ik heb nog iets speciaals nodig. Met een kwart- of halve finale mag ik aanspraak maken op een plek.”

Onlangs werd bekend dat de PDC in 2020 een bezoek brengt aan New York met de World Series. Als Durrant mocht kiezen, zou hij liever daar aan meedoen dan aan de Premier League, zo vertelde hij de pers voorafgaand aan de WK-loting.

”Als ik mocht kiezen, verkies ik New York boven de Premier League. Mijn droom was om op mijn vijftigste verjaardag een Home Alone-momentje te hebben in de sneeuw van New York. Dat is allemaal geregeld. Zo’n belevenis in New York tijdens de World Series zou het nog mooier maken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek