Glen Durrant maakte donderdagavond een uitstekende start in de Premier League. In zijn eerste volledige campagne vloerde de drievoudig ex-BDO wereldkampioen Michael Smith met 7-3.

Durrant, die vorig seizoen al éénmalig als gastspeler aan de slag mocht in de Premier League, is dit seizoen één van de negen vaste spelers. De Engelsman was dan ook bijzonder tevreden met zijn goede start. “Dit was één van de belangrijkste wedstrijden uit mijn carrière. Dat ik er in slaag om een fantastische speler als Michael Smith te verslaan maakt het alleen maar beter. Michael doet het er immers allemaal zo makkelijk uitzien, zo vlot gooit hij. Ik wou zeker niet opzettelijk zijn ritme breken, ik gooi nu eenmaal een stuk trager dan hem.”

Voor ‘Duzza’ werd met deelname aan de Premier League een droom werkelijkheid. “Drie jaar geleden keek ik nog naar de Premier League op TV. Mijn vrienden zeiden me toen dat ik op een dag daar ook zou staan. Op dat moment leek het allemaal heel ver weg, maar kijk waar ik nu sta. Ik was enorm nerveus de voorbije dagen maar vanmorgen kreeg ik een telefoontje van mijn vrouw dat me op mijn gemak stelde, dat had ik echt nodig.”

Durrant heeft dit jaar één doel in de Premier League. “Allereerst wil ik niet als laatste eindigen en voorbij ‘Judgement Night’ (negende speelronde, red.) geraken.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen