Glen Durrant heeft de deur richting de PDC weer op een kiertje gezet. ‘Duzza’ liet tijdens Lakeside nog weten voor de rest van zijn carrière bij de BDO te blijven.

De regelwijziging binnen de BDO heeft Durrant toch weer aan het denken gezet. BDO-spelers hoeven vanaf 1 oktober 2018 niet meer te vrezen voor sancties wanneer zij een poging op de Q-School wagen. In het verleden werden Lakeside-deelnemers geweerd van de daaropvolgende editie van Lakeside.

Durrant kan in januari dus eerst proberen zijn titel op Lakeside te verdedigen en daarna meedoen aan de Q-School. Echter rekent de Engelsman zich nog niet rijk. ‘Duzza’ wil eerst een aangepaste versie van zijn spelerscontract zien, alvorens hij een besluit neemt.

”Ik ga geen overhaaste beslissingen nemen”, vertelt Durrant aan Teesside Times. Eerder dit jaar had ik een beslissing genomen en voor mijn gevoel ging ik daar niet meer van afwijken. Echter geven deze ontwikkelingen stof tot nadenken.”

”Op dit moment speel ik niet veel op het BDO-circuit. Mensen vertellen mij dat veel PDC-toernooien in Wigan en Barnsley zijn, maar er zijn ook evenementen op de Euro Tour. Daarnaast moet ik vanaf nul beginnen, ik moet alle aspecten overwegen.”

”Als ik daadwerkelijk zonder mogelijke sancties kan meedoen aan de Q-School, dan moet ik serieus opnieuw gaan nadenken.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek