Na een helse strijd wist Glen Durrant zijn titel op Lakeside prolongeren. De nummer één van de plaatsingslijst versloeg Mark McGeeney met 7-6 in sets.

Durrant wist met moeite zijn landgenoot te breken in de negende set en kwam vervolgens 6-4 voor. ‘Duzza’ begon echter veelvuldig dubbels te missen, waardoor McGeeney de stand gelijk kon trekken. Nadat de Engelsman twee matchdarts overleefde in de beslissende set, sloeg Durrant na verlenging toe. De 45-jarige darter uit Middlesbrough brak ‘The Gladiator’ in de vijfde leg, waarna Durrant zijn eigen leg hield voor de titel.

”Op een gegeven moment had ik mijn zenuwen niet meer onder bewang. Ik wist geen dubbel meer te raken. Gelukkig wist ik op de één of andere manier mijn reserves te vinden”, sprak Durrant na afloop opgelucht.

”Ik wilde niet op deze manier verliezen. Ik wist echter terug te komen tot 2-2, de laatste set was schitterend. Die 149 finish was geweldig. De manier waarop het geëindigd is, is wellicht het mooiste moment uit mijn leven.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek