Glen Durrant schreef zondagavond historie door als tweede darter ooit de Lakeside voor de derde keer op rij te winnen. De darter uit Middlesbrough versloeg Scott Waites in de finale met 7-3 in sets.

Enkel de vorig jaar overleden Eric Bristow wist in het verleden driemaal op rij te zegevieren op de Lakeside. ‘The Crafty Cockney’ leverde deze prestatie van 1984 tot en met 1986 en won het toernooi in totaal vijf keer. Durrant wist in de finale tegen Waites vanaf een 3-2 achterstand vijf sets op rij te pakken voor de eindzege.

‘Duzza’ heeft mogelijk meteen zijn laatste partij als BDO-darter gespeeld. De drievoudig Lakeside-kampioen doet komende week mee aan de Q-School en gaat daar proberen een PDC Tour Card te bemachtigen.

”Ik dacht oprecht dat mijn eerste wereldtitel niet meer overtroffen kon worden, ik ging toen zelfs door mijn knieën. Echter denk ik niet dat ik ooit een beter gevoel heb gehad in darts dan na het raken van deze matchdart”, gaf Durrant na afloop toe.

”Uiteraard weet ik dat ik niet tegen Michael van Gerwen, Michael Smith of Gary Anderson heb gespeeld. Alles wat ik kan doen is legendes als Scott Waites en Jim Williams verslaan, ik ben extreem blij.”

”Het betekent enorm veel voor mij om deze titel te pakken tegen een Lakeside-icoon als Waites, dat is de kers op de taart voor mij. Eerlijk gezegd was hij de betere speler in de eerste vier á vijf sets. Maar net als tegen Williams in de halve finale wist ik op de belangrijke momenten de dubbels te vinden. Wellicht heb ik een beetje geluk gehad”, besloot Durrant.

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek