Glen Durrant is vastbesloten om te genieten van zijn duel tegen Adrian Lewis op de World Matchplay. De loting koppelde de twee Engelsen dinsdag aan elkaar.

De drievoudig Lakeside-kampioen maakte begin dit jaar de overstap van de BDO naar de PDC. In zijn eerste half jaar wist Durrant direct indruk te maken door twee Pro Tour-titels te winnen. Met plaatsing voor de World Matchplay kwam direct één van zijn grootste dromen bij de PDC uit, zo vertelde de Engelsman aan Sky Sports.

”Adrian Lewis is tweevoudig wereldkampioen, één van de grootste legendes bij de PDC. Hij is de nummer zestien van de plaatsingslijst, wat betekent dat ik ook Michael van Gerwen in het gedeelte zit. Het is een ongelofelijke loting.”

”Ik ben vastbesloten om te genieten [in Blackpool]. Niet veel mensen hadden verwacht dat ik in mijn eerste jaar de World Matchplay zou halen. Vorig jaar was ik daar op uitnodiging van de toernooisponsor en toen dacht ik hier wil ik ooit spelen.”

Jonas Hunold/PDC Europe

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Tags:

Author: Pieter Verbeek