Glen Durrant drong vrijdagavond door tot de laatste vier op de Grand Slam of Darts. De darter uit Middlesbrough versloeg Michael Smith met 16-12.

”Ik ben zo blij dat ik de halve finales heb gehaald. In mijn tijd bij de PDC laat ik zien dat ik ook vanuit een achterstand kan winnen. Van oorsprong ben ik een frontrunner, nu laat ik een andere kant van mezelf zien”, reageerde Durrant na afloop.

De drievoudig Lakeside-kampioen was tegen Smith vooral dodelijk op zijn finishes. Met name de dubbel 16 en dubbel 8 liepen als een trein bij Duzza. ”Echt waar, ik gooi duizend pijlen op dubbel 8 en dubbel 16 per avond. Het maakt een groot verschil wanneer je met het oefenen wedstrijdsituaties nabootst.”

In de halve eindstrijd komt de Engelsman tegenover Peter Wright te staan. ”Sinds mijn overstap naar de PDC heeft Peter mij altijd welkom laten voelen. Het is een eer om tegen hem te spelen in de halve finales op zondagmiddag.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek