Glen Durrant gaat komende week zijn debuut maken als vaste speler in de Premier League Darts. In Aberdeen wacht een onderonsje met Michael Smith.

Vorig jaar mocht Durrant eenmalig in actie komen tijdens de Premier League Darts. Dat was toevalligerwijs ook in Schotland. Toen verloor Duzza in Glasgow van Daryl Gurney (3-7).

De Engelsman kende vervolgens een sterk debuutjaar op het PDC-circuit, met drie major halve finales én een kwartfinale op het WK Darts. De darter uit Middlesbrough dacht echter dat hij hiermee net tekort zou komen voor een vaste uitnodiging voor de beste dartscompetitie ter wereld.

”Het is heel simpel. Ik had tegen mijn manager gezegd dat ik niet wilde weten of ik gekozen zou zijn. Op die manier zou ik na de WK-finale bij de bekendmaking van Barry Hearn horen of ik erbij zat.”

”Mijn vermoeden zei dat Dave Chisnall de voorkeur boven mij ging krijgen. Maar het verloop van het WK Darts heeft goed uitgepakt voor mij. Ik wist dat ik kans maakte, maar als ik een gokker was geweest, had ik op Chisnall ingezet voor de laatste plek. Ik was zelfs nog teleurgesteld toen ik vernam dat de Challengers zouden terugkeren in de Premier League. Als er tien vaste spelers waren geweest, had ik er denk sowieso wel bijgezeten.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek