Glen Durrant wist zaterdagavond zijn tweede titel bij de PDC te bemachtigen. In de finale van Players Championship 15 was ‘Duzza’ met 8-1 te sterk voor Darius Labanauskas.

Een ronde eerder zorgde Durrant voor de uitschakeling van Michael van Gerwen, die zijn eerste partij speelde tegen de drievoudig Lakeside-kampioen. Dit duel werd met 7-2 gewonnen door de Engelsman.

”Dit voelt absoluut fantastisch. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe blij ik op dit moment ben”, zei de 48-jarige Durrant na zijn tweede dagsucces. ”Mijn trainingen gingen geweldig en ik wist dat het goed zat met mijn vorm.”

”Ik was vastbesloten om te genieten tijdens dit toernooi, maar de titel maakt het nog specialer. Voor dit soort momenten ben ik naar de PDC overgestapt. Ik heb mijn persoonlijke doelstellingen die ik aan het begin van het jaar gesteld heb, al overtroffen. Binnenkort ga ik mijn doelstellingen aanpassen, maar ik ga niet teveel druk op mezelf leggen.”

Extra presentje

Naast de hoofdprijs van 10.000 pond wist Durrant nog een ander leuk presentje te versieren. De darter uit Middlesbrough krijgt binnenkort een shirt van Van Gerwen.

”Voor mijn partij tegen Michael vroeg ik aan hem of ik zijn shirt mocht hebben. Daar had ik echter meteen spijt van, want ik realiseerde mij dat dit een zwaktebod was. Hij speelde niet zijn beste wedstrijd tegen mij en daar wist ik van te profiteren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek