Glen Durrant onderbrak zijn werk dinsdag voor vijf minuten om de loting van de Grand Slam of Darts live te volgen. Nu zijn groep bekend is, kan hij niet wachten om aan het toernooi te beginnen.

”Het volgen van de loting gaf mij een enorme adrenalinekick. Dat was dus zonder dat ik ook maar een pijl gegooid heb op de Grand Slam of Darts”, zei Durrant in gesprek met Teesside Live.

De tweevoudig Lakeside-kampioen werd in de poulefase ingedeeld met Simon Whitlock, Gerwyn Price en de qualifier Andrew Gilding. Een lastige poule weet Durrant, maar volgens de Engelsman had het veel lastiger gekund.

”Hier kan ik mij verder. Het had veel slechter gekund, dit is een goede loting voor mij. Om eerlijk te zijn; ik wilde enkel Michael van Gerwen ontlopen. Hij zal enorm scherp zijn, nadat Michael de afgelopen toernooien telkens vroeg werd uitgeschakeld.”

”Ik zou hoe dan ook in een lastige poule terechtkomen, er zijn tegenwoordig te veel goede spelers. Maar voorafgaand aan de loting had ik voor zo’n groep getekend. Desondanks moet ik in topvorm zijn om goed te presteren.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek