Glen Durrant heeft de deur bij de BDO dichtgetrokken en zijn vizier volledig gericht op een nieuwe carrière bij de PDC. ‘Duzza’ voelt zich allerminst treurig over zijn vertrek bij de BDO en heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur.

De Engelsman is weliswaar positief over de bond waar hij driemaal Lakeside wist te winnen, maar voelt dat hij toe was aan een nieuwe stap. ”Ik voel mij niet rouwig over mijn vertrek. Misschien hoort dat zo, maar ik ervaar dat niet zo”, vertelt Durrant aan Metro.co.uk.

”Dat bedoel ik niet lullig naar de BDO toe, zeker omdat ik daar al mijn dromen heb kunnen bereiken. Echter is het wel zo dat ik bij de BDO enkel nog mijn prestaties kan evenaren. Ik ging dit jaar naar de World Masters, terwijl ik daar niet eens wilde zijn. Er was geen groot publiek. Mijn toekomst ligt nu ergens anders en het is leuker om vooruit te kijken dan achteruit.”

Het scheelde maar weinig of de overstap van Durrant naar de PDC was er niet gekomen. ‘Duzza’ overleefde matchdarts op de slotdag van de Q-School, waardoor hij uiteindelijk genoeg punten sprokkelde om een Tour Card te bemachtigen.

”Onlangs heb ik een zevenjarenplan gelanceerd. Het plan was om in de PDC te spelen en daar nog meer resultaten te behalen. Voor mijn gevoel had ik alles al bereikt binnen de BDO. Mijn nieuwe droom is om op het podium van de World Matchplay in Blackpool te spelen. Dit jaar staat in het teken van klimmen op de wereldranglijst bij de PDC, want ik begin vanaf nul. De nummer 64 heeft 26.500 pond achter zijn naam staan, dus ik heb een flinke inhaalslag te maken. Die prestatie is echter vaker geleverd en hebben ook binnen één jaar het WK Darts gehaald, dus dat wordt ook mijn hoofddoel.”

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags:

Author: Pieter Verbeek